Početna Party ideje Sezone "Uradi sam" božićne ideje!

"Uradi sam" božićne ideje!

Izrada božićnih ukrasa mnogima je jedna od najljepših predblagdanskih aktivnosti, a naravno najviše joj se vesele djeca. Zato smo vam pripremili mnoštvo ideja s kojima ćete dekoracije iz naše svakodnevne ponude uz malo truda pretvoriti u predivne božićne ukrase!

1. Dekoracije od papirnatih slamki

Za izradu ovakvog božićnog vjenčića potrebno vam je nekoliko pakiranja papirnatih slamki, obruč od kartona, jako ljepilo, vezica, a možete dodati i ostale dekoracije po želji (satenske mašne, kuglice i slično). Princip izrade je jednostavan: na kartonski obruč zalijepite slamke jednu do druge, provucite trakicu ili špagicu na koju ćete vjenčić objesiti i ako želite zalijepite pokoju mašnicu. Ako imate nešto deblji obruč na unutarnju stranu možete pričvrstiti i kuglice ili neke božićne figurice. Također, vjenčić ne mora biti jednobojni - možete kombinirati klasične božićne boje, crvenu i zelenu ili srebrnu i zlatnu.

Još jedna zgodna, a jednostavna ideja su mala božićna drvca koja možete objesiti na bor ili dodati kao dekoraciju na poklon. Za izradu vam trebaju barem dva pakiranja slamki od kojih ćete dvije položiti okomito u punoj dužini (spojiti ih možete ljepilom ili ih povežite tankim končićem), a ostale slamke skratite i lijepite vodoravno na okomite. Na kraju možete dodati i ukrase (sitne perlice kao kuglice, zvjezdicu na vrh, šljokice...), a ako ih želite objesiti i malu trakicu.

Od papirnatih slamki možete napraviti i božićne zvijezde kojima također možete ukrasiti svoje božićno drvce ili ih koristiti umjesto trakica i mašni koje se uobičajeno koriste pri zamotavanju poklona. Za izradu ovakve zvijezde trebat će vam 5 papirnatih slamki koje ćete prepoloviti (tako ćete dobiti 2 manje zvijezde) i deblji konac koji ćete provući kroz slamke i čvrsto zavezati krajeve. Slamke zatim treba preslagivati prema slikovnim uputama dok ne dobijete konačni oblik zvijezde. Iako na prvi pogled može izgledati komplicirano, izrada je zapravo jednostavna, a ako vam baš nikako ne polazi za rukom složiti slamke u taj oblik uvijek ih možete samo zalijepiti jedne za druge :)

2. Dekoracije od traka od krep papira

Za ovu dekoraciju trebat će vam kartonski tuljac, ljepilo i traka od krep papira. Na tuljac nanosite ljepilo i dio po dio trake presavijajte i lijepite. Krenite od dna tuljca i lijepite jednu po jednu razinu dok ne dođete do vrha drvca, a zatim drvce ukrasite perlicama, pahuljicama ili šljokicama te dodajte zvijezdu od papira na vrh.

Nešto drugačija varijanta uključuje rezanje trake od krep papira na sitne trakice (nemojte ih rezati do vrha). Vrh trake namažite ljepilom i omotavajte oko čačkalice. Kad završite možete na vrh bora nalijepiti i trakicu s imenom i zabosti čačkalicu s borićem u stalak koji ste prethodno izradili od stiropora - na taj način možete označiti mjesta za sjedenje gostiju koji vam dođu na božićni ručak.

3. Dekoracije od papirnatih rozeta

S papirnatim rozetama lako ćete napraviti različite božićne dekoracije budući da su one već same po sebi gotova dekoracija. Zalijepite ih na obruč od stiropora (ili pribodite pribadačama) i dobit ćete vjenčić za vrata, poslažite u obliku stošca da biste dobili borić ili jednostavno pričvrstite na poklone - mogućnosti su brojne, a odlično će izgledati za koju god varijantu se odlučili!

Za kraj vam donosimo jednu slatku ideju za izradu snjegovića od bijelih rozetica i malo kolaž papira kojima možete ukrasiti dječju sobu ili običnu papirnatu vrećicu za poklone pretvoriti u malo remek djelo!

Izvor fotografija: Pinterest

Ako se odlučite okušati u izradi ovih jednostavnih, a efektnih dekoracija podijelite s nama svoje fotografije na Facebooku (@PartyPops.hr) ili Instagramu (#partypops, @party.pops)!

 

Imate komentar ili pitanje?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

Ostavite svoj komentar ili mišljenje...

Sva polja su obvezna

Vaša email adresa neće biti javno objavljena te će ista poslužiti isključivo za potrebe odgovaranja na vaše upite.